Maqua Jet DI-BS

Cerneala pe baza de solvent pentru folie autocolant PVC si materiale prelata PVC. Aderenta buna, uscare rapida si rezistenta buna la lumina UV, se preteaza pentru aplicatii de lunga durata outdoor.

Domenii de utilizare

Substraturi

Gama de substraturi printabile cu Mara Jet DI-BS include:
* diferite calitati de folii PVC autoadezive (monomeric, polymeric, film turnat PVC)
* Materiale prelata pretratate
* Tesaturi pretratate
* Diferite tipuri de hartii tratate pentru cerneala pe baza de solvent

Deoarece toate substraturile menționate pot avea caracteristici diferite de imprimabilitate chiar si in cadrul aceluiasi tip de materiale, testele preliminare sunt esentiale pentru a determina compatibilitatea cu utilizarea prevazuta.

Domenii

Mara Jet DI-BS este compatibil cu toate utilajele care pot fi operate in configuratia de cerneala MIMAKI BS4, CMYK.Nuantele de culoare sunt potrivite acestui scop si pot fi utilizate profilele de culoare existente ale softului d-voastra RIP. Pentru cele mai bune rezulate un profil al substratului ales poate fi necesar.

Caracteristici

Rezistenta la decolorare

Pigmentii cu rezistenta mare la decolorare sunt folositi pentru Mara Jet DI-BS nuante standard, pentru a asigura o rezistenta pe termen lung in aer liber. Pe filme de calitate corespunzatoare se realizeaza o rezistenta la lumina de 3 ani(conform Din EN 4892-2),cu referire la clima central Europeana.Pentru aplicatii de marcare a flotei de vehicule cu nuante standard, cum ar fi decorarea pe masini, este necesara o laminare suplimentara sau lacuire,pentru o rezistenta sporita la lumina si protectie mecanica.

Culori disponibile

428 yellow 438 Magenta
459 Cyan 489 Black

Auxiliare

DI-UR2

Solutie pentru curatarea capetelor de printare si alte subansamble. DI-UR2 poate fi folosit pentru toate componentele sistemului de cerneala(dupa o pauza lunga a imprimantei). Aceasta solutie de curatare a fost ajustata chimic la proprietatile cernelei. Se recomanda ciclul de curatare la inceputul si sfarsitul lucrarii si a curatarii manuale o data pe saptamana.

Mentenanta

Curatarea capetelor de printare,wiperelor si a captop-urilor este obligatorie o data pe saptamana. In cazul in care imprimanta nu se va folosi pentru o perioada mai mare de 2 saptamani, sistemul va trebui spalat folosind lichidul de curatare Maqua Jet DI-UR2.De asemenea se recomanda schimbarea damperelor si captop-urilor o data pe an.

Parametrii de printare

Parametrii de uscare a imprimantei in timpul utilizarii Mara Jet DI-BS pot fi setate dupa recomandarile de mai jos.In functie de tipul si calitatea materialului, acesti parametrii vor trebui ajustate. O calitate buna a print-ului poate fi obtinut prin preincalzirea media la aproximativ 40 C si setarea temperaturii de printare la aproximativ 38 C. Temperatura de uscare de aproximativ 50 C asigura uscarea completa a print-ului, inainte de infasurare. Aceste temperaturi vor trebui ajustate individual in functie de viteza de printare, tipul suportului, si configuratia imprimantei.

Termen de valabilitate

Termenul de valabilitate pentru un cartus sigilat de cerneala ,daca este depozitata intr-o camera intunecata la o temperatura de 15-25 C, este de 18 luni. Temperatura ambientala poate scadea sub aceste valori pe o perioada de maximum 2-3 zile. In functie de alte conditii, mai ales temperatura de depozitare, termenul de valabilitate se diminueaza. In aceste cazuri garantia oferita de catre Marabu isi pierde valabilitatea.

Preschimbare

Trecerea de la cerneala Mimaki BS4 la cerneala Mara Jet DI-BS nu necesita o curatare prealabila a subansamblelor imprimantei. Se executa simplu prin schimbarea intregului set de cerneluri, unul cate unul. In cazul in care schimbarea se face din cerneala compatibila in DI-BS se recomanda curatarea sistemului cu lichidul de curatare a cernelii compatibile dupa care se executa o curatare cu lichidul de curatare DI-UR2. Se recomanda schimbarea damperilor si al oricaror subansamble daca este necesar.

De retinut

Toate sfaturile tehnice verbale, scrise sau teste corespund cunostintelor noastre despre produsele noastre si folosirea acestora. Acestea nu reprezinta o asigurare pentru proprietatile produsului sau folosirea lor in diferite aplicatii. De aceea clientul este obligat sa testeze produsele pe care le comercializam, pentru confirmarea conformitatii lor scopului sau procesului dorit. Informatiile de mai sus se bazeaza pe experienta noastra si nu ar trebui folosite cu scopul de specificatii.Toate caracteristicile descrise In aceasta fisa tehnica se refera exclusiv la produsele standard enumerate in GAMA de produse, cu conditia ca acestea sa fie prelucrate in conformitate cu scopul lor de utilizare si numai cand sunt folosite cu materiale auxiliare recomandate. Selectia si testarea cernelii pentru aplicatii specifice este exclusiv responsabilitatea d-voastra.Cu toate acestea orice revendicari de raspundere apar, acestea sunt limitate la valoarea bunurilor livrate si utilizate de d-voastra, iar daunele nu au fost creeate intentionat sau din neglijenta.

Recomandare

Pentru a asigura un flux de productie uniform,va rugam sa respectati instructiunile emise de producator si de Marabu.Va recomandam schimbarea damperilor si captop-urilor odata pe an. In conformitate cu manualul imprimantei, un Fillup trebuie executat dupa o perioada mai lunga de pauza de printare.

Etichetare

Pentru Mara Jet DI-BS si materialele auxiliare,exista fise de date disponibile privind siguranta materialelor curente,in conformitate cu regulamentul CE 1907/2006,informari detaliate despre toate datele relevante privind siguranta,inclusiv etichetarea in conformitate cu reglementarile actuale CEE privind eticheta de sanatate si siguranta.Aceste date privind sanatatea si siguranta pot fi ,de asemenea ,derivate din eticheta respectiva.